The Pride Amsterdam 2019

Expertise: AV Experience
Jaar: 2019

Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Een weekend per jaar bepalen LHBT’s (Lesbisch, Homo, Biseksueel en Transgender)  in de hoofdstad de norm. Opa’s en oma’s met kleinkinderen in het roze gekleed en mensen met T-shirts als “my best friend is gay” of “gay for a day” zijn door de hele stad te zien. Het feit dat de individuele vrijheid zo open en gezamenlijk met de rest van de stad kunnen gevierd wordt maakt dat veel grotere Prides als New York, Madrid en São Paulo jaloers zijn op Amsterdam.

Het jaarlijkse hoogte punt is natuurlijk de wereld beroemde en unieke Canal Parade bestaande uit een bonte stoet van 80 boten en honderdduizenden enthousiaste en kleurrijk uitgedoste bezoekers. Nergens op de wereld wordt Pride op zo’n schaal op het water gevierd als in Amsterdam. Het is een belevenis die elke LHBT’er een keer in zijn leven wil hebben meegemaakt. Na een tocht van 6 km en 2 uur lang te zijn toegejuicht hebben de meeste internationale LHBT activisten ook weer hoop en energie voor de emancipatie strijd in eigen land.

In opdracht van NL-events en Café MonteMatre mochten wij ook dit jaar weer de techniek verzorgen bij dit event. Op het Rembrandtplein werd er groots feestgevierd met ons nieuwe VIO dbTechnologies geluidssysteem. In combinatie met Special FX en een speciaal lichtplan was ook dit event een geslaagd succes. Daarnaast mochten wij voor de boot van MonteMatre bij de CanalParade de geluidsinstallatie faciliteren.

We kijken terug op een geslaagd event en kijken uit naar volgend jaar!

Deel deze case:

Similar cases

Andere lezen ook

Je case ook tussen?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Viverra et tempor sodales vitae lacus. Faucibus quis suspendisse velit leo in. Ultrices amet vel ultricies amet orci sed sit. Netus viverra aliquet diam turpis purus. Curabitur ornare nisl risus cras tincidunt lectus orci.