De Nieuwe Bibliotheek Almere – Nieuwe Zaal

Expertise: AV Systems
Jaar: 2010

De Nieuwe Bibliotheek Almere is voor haar branche ontzettend vooruitstrevend. Niet alleen qua architectuur springt de Nieuwe Bibliotheek er bovenuit. De bibliotheek hecht daarbij ook een hoge waarde aan de (lokale) cultuur en maatschappij binnen haar bedrijfsvoering.

De impact van de digitale revolutie op maatschappelijk en cultureel gebied is vergelijkbaar met die van de uitvinding van de boekdrukkunst en van de industriële revolutie. Informatie, cultuur, ontspanning en communicatie zijn digitaal altijd en overal beschikbaar (mits de accu is opgeladen en er bereik is). Netwerken die mensen bij elkaar brengen met een zelfde belangstelling, probleem of overtuiging en die elkaar vroeger nooit getroffen zouden hebben.

Door deze digitale ontwikkelingen en daarbij komende maatschappelijke impact te omarmen wilt de bibliotheek hiermee de kansen voor kinderen en volwassen om zich te ontwikkelingen versterken.

Een van deze omarmingen is door middel van “De Nieuwe Zaal”. Een ruimte waar maatschappelijke en culturele initiatieven samen kunnen komen met daarbij de benodigde ondersteunende en ervaring versterkende audiovisuele technieken. Daarnaast dient de ruimte zich ook uitstekend voor lezingen, films en overige (zakelijke-) bijeenkomsten. Er is plaats voor 112 mensen die stuk voor stuk goed zicht hebben op het podium. Achterin de zaal bevindt zich een regiekamer van waaruit licht en geluid worden aangestuurd. De zaal beschikt ook over een professioneel filmscherm waarop behalve films ook presentaties perfect tot hun recht komen.

In opdracht van De Nieuwe Bibliotheek mochten wij de gehele audiovisuele inrichting ontwerpen, installeren en ondersteunen voor deze “Nieuwe Zaal”.  Wij zijn niet alleen ontzettend trots op het eind resultaat maar ook op de gebruiksdoeleinden van de ruimte en de techniek.

 

Deel deze case:

Similar cases

Andere lezen ook

Je case ook tussen?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Viverra et tempor sodales vitae lacus. Faucibus quis suspendisse velit leo in. Ultrices amet vel ultricies amet orci sed sit. Netus viverra aliquet diam turpis purus. Curabitur ornare nisl risus cras tincidunt lectus orci.