Challenge Almere-Amsterdam 2019

Expertise: AV Experience
Jaar: 2019

Een recordaantal van ruim 3.700 deelnemers van 55 verschillende nationaliteiten zullen volgende week van start gaan bij de Challenge Almere-Amsterdam. Volgens commercieel directeur Jort Vlam is de triatlon in Almere daarmee de grootste triatlon die in Nederland ooit heeft plaatsgevonden.

Almere is beroemd in de geschiedenis van de triathlon. Na Hawaï is de Holland Triathlon de oudste triathlon ter wereld. Almere is de thuisbasis van de Nederlandse triathlon sport, met twee sportverenigingen, een regionaal Topsport Centrum en veel individuele atleten.

Het Almeerse parcours ligt 4,5 meter onder zeeniveau op de bodem van de voormalige Zuiderzee en op maar 25 kilometer afstand van de hoofdstad Amsterdam. Flevoland is nog steeds omgeven door water en staat bekend om de dijken, windmolens en eindeloze rechte polderwegen waar je je niet kunt verschuilen tegen de wind! De strijd met de elementen is een strijd met jezelf.

De verschillende parcours bestonden uit:
• 3,8 km zwemmen in het weerwater
• 180 km fietsen door het Flevolandse polder
• 42,2 km lopen rondom het weerwater

Ook dit jaar mochten wij in opdracht van de organisatie de algehele audiovisuele technieken bij dit meerdaagse event verzorgen. We zijn ontzettend trots op alle atleten en kijken uit naar de volgende sportieve editie!

Deel deze case:

Similar cases

Andere lezen ook

Je case ook tussen?

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur. Viverra et tempor sodales vitae lacus. Faucibus quis suspendisse velit leo in. Ultrices amet vel ultricies amet orci sed sit. Netus viverra aliquet diam turpis purus. Curabitur ornare nisl risus cras tincidunt lectus orci.