KETI KOTI – Almere 2019

Keti Koti is een jaarlijks terugkerende feestdag waarop wordt herdacht en gevierd dat Nederland de slavernij heeft afgeschaft in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Keti Koti betekent “Ketenen Gebroken” in de Surinaamse taal Sranantongo.

Op 1 juli 1863 kwamen met de afschaffing van de slavernij ruim 45.000 oorspronkelijk Afrikaanse tot slaaf gemaakte mensen vrij. In Suriname is 1 juli een nationale feestdag. Officieel gaat de dag daar door als de Dag der Vrijheden. Keti Koti wordt sinds 2002 in verschillende grote steden in Nederland gevierd. Na de ceremonie, waarbij binnen- en buitenlandse volksvertegenwoordigers aanwezig waren, ging het Keti Koti Festival van start. Met onder andere een optreden van Kenny B werd de vrijheid groots gevierd.

In opdracht van de organisatie, stichting Comité 30juli/1juni, mochten wij bij de feestdag de algehele audiovisuele technieken en ondersteuning faciliteren. Wij kijken terug op een mooie herdenking, gelaagd evenement en een prachtige feestdag.

Similar projects