Tientallen bootjes, feestelijke outfits, liters drank, slingers, muziek, regenboogvlaggen en heel veel roze. Utrecht stond vandaag voor de eerste keer in het teken van de allereerste Roze Canal Pride. Enkele tientallen boten gingen door de Utrechtse grachten om aandacht te vragen voor de acceptatie van mensen die homo, lesbisch, bi- of transseksueel zijn. Burgemeester Jan van Zanen opende het festijn toen de boten werden onthaald met een confettidouche. Volgens de organisatie stonden er zo’n 15.000 tot 20.000 mensen langs de kant.

TSR was samen met Joma Verhuur aanwezig bij deze eerste editie. Wij verzorgde de techniek op de laatste boot. Een groot varend feest samen met Shary-An Nivillac, bekend van ‘The Voice of Holland’. Zij zong met trost haar nieuwe nummer ‘I am what i am’. Ook is Shary-An dit jaar ambassadeur van de Pride Amsterdam geworden.

Wij vonden het een fantastische dag en bedanken Joma Verhuur wederom voor de prettige samenwerking en kijken uit naar volgend jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.